Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اسپیرولینا (SPIRULINA )
#1
1 ) اسپیرولینا ( SPIRULINA ) چيست ؟

قدرتی عظیم در جلبکی کوچک

[ATTACHMENT NOT FOUND]
یک تصویر میکروسکوپی از اسپیرولینا

نام اسپیرولینا از واژه لاتین اسپیرا (SPIRA) به معنی مارپیچ می آید که البته از شکل این جلبک نشأت گرفته است هر جلبک به تنهایی طولی برابر با 300 تا 500 میکرون دارد که به سختی با چشم غیرمسلح دیده می شود اما آنچه که دراین جلبک ها پنهان است قدرتی بی اندازه شامل عوامل حیاتی برای زندگی است. به عنوان یک ماده غذایی تامین کننده سلامت ، اسپیرولینا در پیشگیری و بهبود علائم بیماری نقش مهمی ایفا می کند .

اجازه بدهید نگاهی بیاندازیم به رازهای پنهان اسپیرولینا .....

مشخصات اسپیرولینا

اسپیرولینا قدیم ترین گیاه روی زمین می باشد چراکه بالغ بر 3.5 میلیارد سال از تولد آن می گذرد . برای ماه ها و سالهای طولانی و بی پایان ،در دریاچه های نمک مناطق گرمسیری از آفریقا گرفته تا امریکای مرکزی و جنوبی رشد کرده است . رشد انبوه آنها در دریاچه ها منظره ای ایجاد می کند که گویا دریاچه را با رنگ سبز و آبی نقاشی کرده اند . از زمان های قدیم ، اسپیرولینا توسط مردم ساکن در آن مناطق به عنوان شکلی از مواد غذایی مورد استفاده قرار گرفته است . اگر چه آنها از دانش مدرن تغذیه ای بی بهره بودند ، اما بر اساس تجربه ، آنها می دانستند که اسپیرولینا غذایی با ارزش تغذیه ای بسیار بالا است .

در سال 1963 اسپیرولینا درسطح بین المللی شناخته شد. گیاه شناسی فرانسوی در کشورچاد تحقیقی بر روی ماده بسیار مغذی نان خشک سبز رنگ که در آن منطقه به "DAEI" معروف بود انجام داد و طی آن کشف شد که نان خشک از اسپیرولینا ساخته شده است.

بدین ترتیب بود که تحقیق بر روی اسپیرولینا آغاز شد. بدنبال تحقیقات یکی از محققین بزرگ دنیا درآن زمان ( آقای دکترClayman و گروهش ) در انستیتو نفت فرانسه ، برای اولین بار کشت اسپیرولینا آغازشد و ارزش تغذیه ای شگفت انگیز، سرعت بالا درهضم ، و سرعت رشد بالای آن در طی مراحلی شناخته شد. بدنبال این پژوهش، اسپیرولینا به موضوع مورد بحث در کنفرانس های مختلف بین المللی مانند کنگره بین المللی باکتری شناسی و میکروب شناسی کاربردی در سال 1967 و همچنین کنفرانس جهانی غذا ( توسط سازمان ملل متحد) در سال 1974 تبدیل شد . همچنین بطور رسمی به عنوان یک غذای کامل توسط سازمان غذا و دارو آمریکا به رسمیت شناخته شد (FDA APPROVED ) و در حال حاضر در سازمان هوا فضای امریکا ( ناسا ) به عنوان یک غذا برای فضانوردان مورد استفاده قرار می گیرد .

اسپیرولینا توسط مردم بومی در دوران باستان مورد استفاده قرارگرفته است و در طول سالیان دراز بر روی آن تحقیق شده و توسعه یافته است و حالا در جهان امروز برای ما شناخته شده است. حالا که کشت و تولید انبوه آن امکان پذیر شده است، به رسمیت شناختن خواص اسپیرولینا به عنوان "غذای مغذی ایده آل" در حال افزایش می باشد .

2 ) اسپیرولینا – با پنج ماده مغذی اصلی

هنگامی که مردم به غذاهایی با ارزش بالای تغذیه ای فکر می کنند ، تخم مرغ و گوشت گاو در ذهن آنها نقش می بندد. در حالیکه ، اسپیرولینا از نظر مواد مغذی بسیار غنی است و به هیچ وجه از غذاهایی اینچنین کم ارزش تر نمی باشد .

اجزای اصلی اسپیرولینا ( در 100 گرم )

[ATTACHMENT NOT FOUND]

در واقع، اسپیرولینا غنی از پروتئین ها ، قندها ، اسیدهای چرب و ویتامین ها است و به همان اندازه غنی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و کاروتن که معمولا" در رژیم غذایی روزانه ما ناکافی هستند . به عبارت دیگر ، پنج ماده مغذی اصلی که بدن ما به آنها نیاز دارد بطور کامل در اسپیرولینا موجود می باشد و به علت جذب گوارشی عالی ، این مواد به آسانی از طریق روده جذب می شوند.

I - غنی از پروتئین های سودمند

پروتئین یکی ازعناصر حیاتی در ترکیب بخش های مختلف بدن ما است . اسپیرولینا 3 برابر مقدار پروتئین گوشت گاو و 2 برابر مقدار موجود در دانه سویا پروتئین دارد .

مقایسه مقدار پروتئین اسپیرولینا و مواد غذایی دیگر (%)

[ATTACHMENT NOT FOUND]

پروتین های اسپیرولینا از نظر کیفیت هم بسیار عالی هستند . کیفیت پروتئین براساس اینکه چقدرمی تواند به خوبی تعادل اسیدهای آمینه ضروری را ( که بدن قادر به تولید آنها نیست ) برقرارکند ، تعیین می شود . شما می توانید با نگاه به جدول3 ذهنیتی روشن از کیفیت بسیار عالی پروتئین موجود در اسپیرولینا بدست آورید. در واقع کیفیت پروتئین اسپیرولینا همان تحقق استانداردهای ایده آل سازمان فائو (سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد) می باشد .

مقایسه مقدار اسید های آمینه ضروری موجود در غذاها (%)

[ATTACHMENT NOT FOUND]

II- کلروفیل یا همان " خون سبز "

اسپیرولینا همچنین حاوی مقادیر زیادی از رنگدانه های طبیعی مانند کلروفیل و فیکوسیانین می باشد . در این میان ، کلروفیل رنگدانه ای است که به خوبی شناخته شده است و در اغلب موارد "خون سبز" نامیده می شود چراکه در بدن به مواد اولیه خون سازی تبدیل می شود و به همین دلیل کلروفیل در درمان بیماری کم خونی (آنمی) بسیار موثر می باشد .

اگر به ساختار شیمیایی حلقه پورفیرینی در کلروفیل گیاهان و حلقه هم( HEME) درهموگلوبین خون انسان دقت کنیم شباهت بی نظیر آنها نمایان است. تنها تفاوت در اتم مرکزی آنها ( آهن در هموگلوبین و منیزیم در کلروفیل ) می باشد .

کلروفیل همچنین در تصفیه سموم از بدن ما نقش مهمی را بازی می کند . برای مثال با کمکی که به دفع سمومی نظیر استالدئید ها ( عامل خستگی و خماری ) و هیستامین ها ( عامل آلرژی و حساسیت ) می کند باعث ایجاد اثری مثبت در زندگی مردم جهت رهایی یافتن از خستگی های روزمره ، جلوگیری از خماری و مبارزه با آلرژی می شود .

علاوه بر اینها،مزایای مختلف دیگری نیز از کلروفیل شناخته شده است که از جمله می توان به از بین بردن بوی بد دهان و بوی بد بدن ، کاهش اثرات یبوست و سرمازدگی و کاهش میزان کلسترول خون اشاره کرد .

III- کمبود مزمن ویتامین B12

اسپیرولینا حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B12 می باشد که معمولا در رژیم غذایی ما نسبت به تامین آن غفلت می شود درحالیکه درعملکرد گلبول های قرمز ، DNA و RNA نقشی حیاتی دارد . بعلاوه در درمان کم خونی های بدخیم و اختلالات عصبی ، در بهبود ناراحتی های کبد و دستگاه گوارش و همچنین در درمان اختلالات پوستی و داخلی موثر است.

همچنین مهم است بدانیم که کمبود ویتامین B12 به طور ناگهانی ایجاد نمی شود بلکه ، به آرامی و در طی یک دوره زمانی طولانی رخ می دهد . به همین خاطر ، هنگامی که بدن از ویتامین B12 تخلیه می شود ، علائم نقصان آن به طور ناگهانی ظاهر می شود که نوعی زنگ خطر محسوب می شود برای بیماری هایی شدیدتر شامل کم خونی های بدخیم ، اختلالات عصبی دیابتی ، درد عصب سه قلو، اختلالات کبدی و اختلالات حافظه .

آنچه که برای ما مهم است غنی کردن رژیم غذایی خود از ویتامین B12 به کمک اسپیرولینا به صورت روزانه می باشد .

IV– بتا کاروتن ، کلید جلوگیری از سرطان

بتا کاروتن به علت اثرات پیشگیری ازسرطان بطور فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است. مقدار کاروتن مورد نیاز جهت پیشگیری از سرطان5-15 میلی گرم در روز می باشد که از لحاظ مصرف سبزیجات ، این مقدار معادل200g از انواع سبزیجات سبز و زرد است( مانند اسفناج و هویج ) . برای افرادی که رسیدن به این سطح از مصرف به صورت روزانه دشوار می باشد ، اسپیرولینا بعنوان یک مکمل غذایی مفید توصیه می شود. اسپیرولینا تا 50 برابر میزان کاروتن موجود در کلرلا،10 برابرهویج و 60 برابر اسفناج کاروتن دارد .

مقداری از این بتا کاروتن در بدن ما به ویتامین A تبدیل می شود . ویتامین A از مواد مغذی بسیار مهمی است که فقدان آن باعث می شود بدن بیشتر درمعرض خطرابتلا به سرطان قرار بگیرد . ویتامین A همچنین در محافظت از چشم ها و سیستم تنفسی نقش بسزایی دارد .

V - اسید لینولئیک و اسید لینولنیک موثر در تنظیم کلسترول

اسپیرولینا حاوی مقادیری غنی ازاسید لینولئیک واسید لینولنیک است که به علت نقش منحصر به فردشان در کنترل میزان کلسترول خون قابل توجه می باشند . این دو از طریق حل کردن و خارج کردن کلسترول اضافی از جریان خون و جلوگیری از ایجاد فشار خون بالا و سخت شدن شریان ها ، در واقع باعث مهار مواد سرطان زا و جلوگیری از گسترش آنها توسط کلسترول اضافی می شوند .

لینولئیک و لینولنیک اسید جزو اسیدهای چرب ضروری می باشند (برخی از اسیدهای چرب که در بدن ساخته نمی شوند ولی در حفظ سلامتی انسان نقش حیاتی به عهده دارند،اسیدهای چرب ضروری نامیده می شوند) و اگر آنها از طریق عادات غذایی ما تامین نشوند ، کمبود رخ خواهد داد.

بالا رفتن اسیدیته بعنوان نوعی بیماری

علاوه بر مواد مغذی فوق العاده ای که در اسپیرولینا موجود می باشد ، یکی دیگر از ویژگی های جذاب آن خواص قلیایی اش است. امروزه رژیم غذایی پر شده است از گوشت ، غذاهای فوری ( FAST FOOD ) ، و شیرینی جات مختلف که ما را از دریافت کافی غذاهای قلیایی مثل سبزیجات و جلبک دریایی دچار نقصان و کمبود می کنند.

اگر چه ، مایعات بدن انسان بطور خفیفی قلیایی هستند ولی هنگامی که رژیم غذایی ما فقط شامل غذاهای اسیدی باشد به تدریج اسید در بدن ما شروع به تجمع می کند و بدین ترتیب بدن ما سعی می کند با خارج کردن محتویات معدنی و قلیایی از سلول ها ، استخوان ها و دندان ها شرایط خود را دوباره به حالت قلیایی برگرداند. مواد معدنی درساختمان استخوان ها و دندانها ، در تولیدات خونی و در عملکرد دستگاه عصبی نقشی حیاتی دارند . کمبود مواد معدنی در بدن منجر به کم خونی و ترد و شکننده بودن استخوان ها می شود . امروزه ما می شنویم که بچه های مدرسه ای زمانی که مراسم صبحگاهی کمی طولانی تر از حد معمول می شود دچار سرگیجه و ضعف می شوند ، یا از افرادی می شنویم که در اثر یک افتادن ساده دچار شکستگی استخوان شده اند . ریشه تمام این مشکلات ، کمبود مواد معدنی ناشی از اسیدی شدن بدن می باشد.

درواقع می توان چنین بیان کرد که 90 % افرادی که مستعد بیماری های گوناگون هستند دارای بدنی اسیدی می باشند و این اسیدی بودن بدن باعث بسیاری از بیماری ها می شود .

وقتی اسپیرولینا به صورت منظم مصرف می شود،بدن بیشتر قلیایی می شود . سوخت و ساز بدن به طور کلی فعال تر می شود . سلول ها شاداب تر و سیستم ایمنی بدن قوی تر می شود . علاوه بر این ، نه تنها به علت تجدید حیات سلول ها سلامتی فرد حفظ می شود بلکه می توان انتظار داشت که بهبودی چشمگیری نیز در وضعیت ظاهری فرد ملاحظه شود که در وضعیت پوست و موی افراد نمود پیدا می کند. به همین دلیل است که می توان با قدرت اعلام کرد،اسپیرولینا یک غذای فوق العاده است که به شما هم سلامتی وهم زیبایی را هدیه می دهد.

اسپیرولینا موثر است به خصوص برای افرادی که :

◙ به سادگی خسته می شوند و احساس 100% خوبی از شرایط خود ندارند
◙ برای انجام کارهای خود انگیزه کمی دارند
◙ در دوره نقاهت بعد از بیماری هستند
◙ رژیم لاغری دارند
◙ به آسانی دچار سرماخوردگی می شوند
◙ بدن آنها تمایل به کم خونی دارد
◙ زمان های نامنظم و خیلی زیاد غذا می خورند
◙ سبزیجات سبز یا زرد رنگ کافی نمی خورند
◙ سیگار می کشند، مشروبات الکلی و یا قهوه زیاد می نوشند


برگرفته از سایت اینترنتی شرکت ژاپن آلگا
JAPAN ALGAE CO., LTDListen
Reply
#2
فواید پزشکی اسپیرولینا

I( بیماری های دستگاه گوارش و اسپیرولینا
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
زخم و التهاب معده (Stomach Ulcers And Gastritis) بیماری هایی هستند که در آنها ترشحات اسیدی معده به علت استرس افزایش می یابد و باعث زخم شدن جدارمعده می گردد . برای جلوگیری از وقوع این مشکلات ، لازم است :

(1) با خوردن غذای قلیایی که هضم خوبی دارد مانع افزایش مقدار ترشحات اسیدی معده شد

(2) برای خنثی کردن ترشحات اسیدی معده غذاهای قلیایی خورده شود

(3) مقدار متعادلی از مواد مغذی شامل پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها مصرف شوند

اسپیرولینا یک غذای قلیایی است که تمام شرایط فوق را دارا است. این غذا نه تنها حاوی مقادیر زیادی از مواد مغذی با کیفیت بالا می باشد بلکه سرعت هضم و جذب اجزاء آن نیز بسیار بالا است. علاوه بر این کلروفیل موجود دراسپیرولینا ازغشاء معده و روده که دچار صدمه شده اند نیزمحافظت می کند. امروزه اثرات بسیار مثبت اسپیرولینا در درمان زخم معده ، گاستریت مزمن و زخم دوازدهه تأیید شده است.
[/COLOR]
II( کم خونی و اسپیرولینا
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
کم خونی وضعیتی است که معمولا" ناشی از نبود آهن کافی در بدن است . همیشه برای جلوگیری از بیماری کم خونی، به ما توصیه شده است که رژیم غذایی خود را با غذاهای حاوی مقادیر فراوان آهن مانند : جگر، سویا و اسفناج غنی نماییم . با این حال ، اگر آهن با پروتئین و ویتامین C همراه نباشد ، هضم و سرعت جذب آن پایین می آید . بنابراین ، به سادگی و با مصرف معمولی غذاهای غنی از آهن ، ما فواید آنها را دریافت نخواهیم کرد . به بیان دیگر، اسپیرولینا نه تنها حاوی مقدار آهن بیشتری از جگر است ، بلکه حاوی مقادیر زیادی پروتئین و کلروفیل خون ساز نیز می باشد . هضم و جذب میزان آهن آن نیز بسیارعالی است ، بنابراین می توان گفت که اسپیرولینا در مبارزه با کم خونی بسیار موثر می باشد .
[/COLOR]
III( دیابت و اسپیرولینا
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
دیابت یک اختلال ناشی از کمبود هورمون انسولین در بدن است وعلت اصلی کاهش ترشح این هورمون نیز پرخوری است. در نتیجه، جهت پیشگیری و بهبود این وضعیت در ابتدا لازم است که عادات غذایی بررسی گردد .

آنچه که مهم است آن است که برای جلوگیری از مصرف بیش از حد کالری، باید یک رژیم غذایی مغذی و متعادل داشته باشیم و از اسیدی شدن وضعیت بدن جلوگیری نماییم .

به همین دلیل است که گفته می شود اسپیرولینا در پیشگیری از دیابت موثر است ؛ زیرا در حالی که از نظر داشتن کالری پایین است ، حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B1 ( که باعث بهبود سوخت و ساز قندها در بدن می شود ) ، ویتامین B2 ( که با کمک به سوزاندن کالری مانع از چاقی می شود ) و ویتامین B6 ( که در ساخت هورمون انسولین در بدن نقش دارد ) می باشد .علاوه بر این ها، اسپیرولینا یک مکمل قلیایی است که به بازگشت حالت اسیدی خون به حالت قلیایی کمک شایانی می کند و از همین روست که از اسپیرولینا به عنوان محصول غذایی ایده آل برای جلوگیری و بهبود بیماری دیابت نام برده می شود .
[/COLOR]
IV( بیماری های کبد و اسپیرولینا
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
کبد به جهت تخریب و دفع سموم از بدن ما و همینطور نگهداری و انبارکردن مواد مغذی که توسط خون حمل می شوند نقشی بسیار حیاتی بازی می کند . مهمترین مواد مغذی برای کبد پروتئین ها و ویتامین ها هستند که پروتئین ها بخش اعظم کبد را تشکیل می دهند و ویتامین ها به علمکرد صحیح آن کمک می کنند . کمبود پروتئین و ویتامین ها می تواند در نهایت منجر به آسیب و یا متوقف شدن کامل عملکرد کبد شود .

اسپیرولینا غذایی است با مقادیرفراوان از پروتئین های با کیفیت و ویتامین ها. از طرفی درمان اصلی برای بیماری های کبد بر روی یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی متمرکز می باشد . در همین ارتباط گزارش هایی وجود دارد که نشانگر افزایش سرعت بهبودی بیماری های کبد در صورت درمان همزمان با اسپیرولینا هستند . اعتقاد ما بر اینست که این اثرات به دلیل وجود پروتئین و ویتامین های ضروری بدن در اسپیرولینا می باشد از طرفی ، در بیماری های کبد معولا" فرد بیمار از کمبود پتاسیم در بدن رنج می برد و چون اسپیرولینا حاوی مقدار پتاسیم مناسبی می باشد می تواند یک اثر افزایشی در بهبود بیماری های کبدی داشته باشد . بهمین خاطر است که عنوان می شود اسپیرولینا در سلامت کبد نقش بسزایی دارد.
[/COLOR]
V( رژیم لاغری و اسپیرولینا
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]
امروزه توجه به اسپیرولینا جهت کمک به داشتن یک رژیم لاغری سالم و مناسب افزایش یافته است . روش رژیم لاغری با اسپیرولینا اینگونه است که آن را 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از زمان وعده غذایی مصرف می کنند . به دنبال مصرف آن قبل از غذا ، اسپیرولینا آب جذب می کند و منبسط می شود و به این ترتیب باعث سرکوب اشتها و کمک به جلوگیری از پرخوری می شود .

بعلاوه ، اسپیرولینا غذایی است حاوی مقادیر زیاد از انواع مختلف مواد مغذی که می تواند نگرانی ناشی ازبهم خوردن تعادل مواد مغذی بدن را که ممکن است حاصل رژیم لاغری باشد برطرف نماید .

افرادی هستند که مصرف منظم و روزانه اسپیرولینا را شروع کرده اند و پس از چندین هفته گزارش کرده اند که واقعا" شروع به کم کردن وزن کرده اند. آنچه که مهم است دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم شامل ترکیبی از وعده های غذایی متعادل و مکمل اسپیرولینا می باشد .

برگرفته از سایت اینترنتی شرکت ژاپن آلگا
JAPAN ALGAE CO., LTDListen
[/COLOR]
Reply
#3
[COLOR=rgb(0, 102, 51)]خواص اثبات شده اسپیرولینا[/COLOR]
و اشكال دارويي

[ATTACHMENT NOT FOUND]
اسپیرولینا یک نوع جلبک سبز- آبی است که سرشار از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان ها است که می تواند به محافظت سلول از آسیب کمک کند. این جلبک شامل مواد مغذی، از جمله ویتامین B کمپلکس، بتا کاروتن، ویتامین E، منگنز، روی، مس، آهن، سلنیومو اسید لینولنیک گاما ( یک اسید چرب ضروری ) است.

اسپیرولینا فوق العاده برای شما خوب است. این با مواد مغذی که می تواند اثرات قدرتمندی در بدن و مغز شما داشته باشد همراه می شود. در اینجا 10 تا از خواص درمانی مبتنی بر شواهد از اسپیرولینا بیان می شود.

1. اسپیرولینا در بسیاری از مواد مغذی بسیار بالا است

اسپیرولینا یک ارگانیسمی است که در هر دو آب شیرین و نمک رشد می کند.
این یک نوع باکتری به نام سیانوباکتریوم است که اغلب به نام جلبک سبز- آبی مطرح است.
درست مثل گیاهان، سیانوباکتری ها می توانند انرژی را از نور خورشید از طریق فرآیندی به نام فتوسنتز تولید نمایند.
اسپیرولینا در گذشته توسط آزتک استفاده شد اما زمانی که ناسا پیشنهاد کرد که می توان آن را در فضا رشد داد و برای فضانوردان استفاده کرد دوباره محبوب شد.
دوز روزانه استاندارد اسپیرولینا 1- 3 گرم است اما دوزهای تا 10 گرم در روز به طور موثر استفاده شده است.

اسپیرولینا در هر دو شکل قرص و پودر وجود دارد.

ارزش غذایی جلبک اسپیرولینا

یک قاشق تک ( 7 گرم ) پودر اسپیرولینای خشک حاوی:
پروتئین: 4 گرم است.
ویتامین B1 ( تیامین ): 11 درصد از RDA ( نیاز روزانه ).
ویتامین B2 ( ریبوفلاوین ): 15 درصد از RDA.
ویتامین B3 ( نیاسین ): 4٪ از RDA.
مس: 21٪ از RDA.
آهن: 11 درصد از RDA.
همچنین دارای مقدار مناسبی از منیزیم، پتاسیم و منگنز و تقریباً مقدار کمی از هر ماده مغذی دیگری که ما نیاز داریم.
این است که تنها با 20 کالری و 1.7 گرم کربوهیدرات قابل هضم همراه است.

گرم برای گرم، این بدان معنی است که اسپیرولینا به معنای واقعی کلمه ممکن است تنها مغذی ترین مواد غذایی در این سیاره باشد.
یک قاشق اسپیرولینا حاوی مقدار کمی چربی ( حدود 1 گرم ) از هر دو امگا 6 و امگا 3 اسیدهای چرب به نسبت 1.5: 1 می باشد.
کیفیت پروتئین در اسپیرولینا بسیار عالی در نظر گرفته شده است قابل مقایسه با تخم مرغ است. این شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری که ما نیاز داریم می باشد.
این است که اغلب ادعا می شود که اسپیرولینا حاوی ویتامین B12 است اما این نادرست است. این شامل پسودوویتامین B12 است که اثر آن در انسان نشان داده نشده است.

2. اسپیرولینا دارای آنتی اکسیدانی بسیار قوی و خواص ضد التهابی

آسیب های اکسیداتیو می تواند به DNA و سلول های ما آسیب برساند.
این آسیب می تواند با التهاب مزمن منجر به سرطان و سایر بیماری ها شود.
اسپیرولینا یک منبع فوق العاده از آنتی اکسیدان ها می باشد که می تواند از ما در برابر آسیب های اکسیداتیو محافظت کند.
جزء فعال اصلی فیکوسیانین نامیده می شود این ماده آنتی اکسیدان، به اسپیرولینا رنگ منحصر به فرد آبی - سبز می دهد.
فیکوسیانین می تواند با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و مانع از تولید مولکول های التهابی شود و آنتی اکسیدان موثر و اثرات ضد التهابی را فراهم می کند.

3. اسپیرولینا می تواند سطوح LDL و تری گلیسرید خون را کاهش دهد

بیماری های قلبی در حال حاضر بزرگترین قاتل در جهان هستند.
مشخص شده است که بسیاری از عوامل قابل اندازه گیری، عوامل خطری هستند که با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط می باشند.
همانطور که معلوم است نشان داده شده است که اسپیرولینا اثرات مفیدی بر روی بسیاری از آنها دارد.
به عنوان مثال، می تواند کلسترول تام، کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش، در حالی که سبب بالا بردن HDL کلسترول ( خوب ) می شوند.
در یک مطالعه روی 25 فرد مبتلا به دیابت نوع 2، نشان داده شده است که مصرف روزانه 2 گرم از اسپیرولینا سبب بهبودی قابل توجهی در آنها شده است.
مطالعه دیگری در افراد مبتلا به کلسترول بالا نشان می دهد که مصرف 1 گرم اسپیرولینا در طول روز 16.3٪ تری گلیسیرید و10.1٪ LDL را کاهش داده است.
مطالعات دیگر اثرات مطلوبی را نشان داده اند اما با مصرف دوزهای بالاتر از 4.5 - 8 گرم از اسپیرولینا در طول روز می باشد.

4. اسپیرولینا از اکسیده شدن کلسترول LDL محافظت می کند

ساختار چربی در بدن مستعد ابتلا به آسیب های اکسیداتیو هستند.
این را به عنوان پراکسیداسیون لیپیدی شناخته شده است که یک عامل اصلی بسیاری از بیماری های جدی است.
به عنوان مثال، یکی از مراحل کلیدی در مسیر به سمت بیماری های قلبی است اکسیده شدن لیپوپروتئین LDL در جریان خون است.
جالب توجه است به نظر می رسد آنتی اکسیدان ها در اسپیرولینا به خصوص در کاهش پراکسیداسیون لیپید موثر است. این چندین بار، در هر دو مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده شده است.
در یک مطالعه از 37 فرد مبتلا به دیابت نوع 2، که 8 گرم از اسپیرولینا در طول روز مصرف می کردند به طور قابل توجهی نشانگرهای آسیب اکسیداتیو کاهش یافت.

5. نظر می رسد که اسپیرولینا خواص ضد سرطان، به خصوص در برابر سرطان دهان دارد

برخی شواهد نشان می دهد که اسپیرولینا می تواند خواص ضد سرطان داشته باشد.
به عنوان مثال، برخی تحقیقات در حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که می تواند بروز سرطان و اندازه تومور را کاهش دهد.
در یک مطالعه اثرات اسپیرولینا روی 87 نفر هندی با ضایعات پیش سرطانی به نام OSMF در دهان بررسی شد.
بعد از استفاده از 1 گرم در روز برای مدت 1 سال، 45٪ از گروه با مصرف اسپیرولینا ضایعات در دهان پسرفت داشت در مقایسه با گروه شاهد که تنها 7٪ پسرفت دیده شد.
هنگامی که آنها مصرف اسپیرولینا را متوقف کردند تقریبا نیمی از پاسخ دهندگان این ضایعات در سال بعد دوباره پیشرفت کرد.
در مطالعه دیگری روی 40 نفر با ضایعات پیش سرطانی OSMF، با مصرف 1 گرم اسپیرولینا در طول روز منجر به بهبودی بیشتری در علایم نسبت به مواد دارویی پنتوکسی فیلین Pentoxyfilline شده است.

6. مطالعات نشان می دهد که اسپیرولینا ممکن است فشار خون را کاهش دهد

فشار خون بالا حرکت دهنده مهم بسوی بسیاری از بیماری های کشنده شامل ( حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری مزمن کلیه ) است.
1 گرم اسپیرولینا بی اثر است نشان داده شده است که دوز 4.5 گرم در روز به منظور کاهش فشار خون در افراد با سطح فشار خون طبیعی موثر است.
این با افزایش تولید نیتریک اکساید، یک مولکول سیگنالینگ که به شل و گشاد شدن رگهای خونی کمک می کند.

7. اسپیرولینا علائم رینیت آلرژیک بهبود می بخشد

رینیت آلرژیک با التهاب راه های هوایی بینی مشخص می شود.
این است که توسط آلرژن محیط زیست، مانند گرده، موی حیوانات و یا حتی گرد و غبار گندم رخ می دهد.
اسپیرولینا یک درمان جایگزین محبوب برای علائم رینیت آلرژیک است و شواهدی که آن می تواند موثر باشد وجود دارد.
در یک مطالعه از 127 نفر با رینیت آلرژیک، مصرف 2 گرم در روز به طور چشمگیری سبب کاهش آن می شود علائم رینیت آلرژیک مانند ترشحات بینی، عطسه، گرفتگی بینی و خارش می باشد.

8. اسپیرولینا ممکن است علیه کم خونی موثر باشد

بسیاری از اشکال مختلف کم خونی وجود دارد.
یکی از متداولترین آنها با یک کاهش در هموگلوبین و یا سلول های قرمز خون مشخص می شود.
کم خونی در افراد مسن نسبتا شایع است که منجر به احساسات ضعف و خستگی طولانی مدت می شود.
در یک مطالعه روی 40 فرد مسن با سابقه کم خونی، مکمل اسپیرولینا سبب افزایش محتوای هموگلوبین و سلول های قرمز خون شده و عملکرد سیستم ایمنی نیز بهبود یافته است.
با این حال، این فقط یک مطالعه است و قبل از هر گونه توصیه تحقیقات بیشتری مورد نیاز می باشد.

9. ممکن است قدرت عضلانی و استقامت بهبود یابد

آسیب اکسیداتیو ناشی از ورزش یکی از عوامل اصلی خستگی عضلانی است.
غذاهای گیاهی خاص دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که می تواند در به حداقل رساندن آسیب در ورزشکاران و افراد از نظر جسمی فعال کمک نماید.
در برخی از مطالعات به نظر می رسد اسپیرولینا در بهبود قدرت عضلانی و استقامت مفید باشد.
مطالعه دیگری در ورزشکاران کالج نشان داد که مکمل اسپیرولینا سبب افزایش قدرت عضلانی شده، اما هیچ تاثیری بر استقامت ندارد.

10. اسپیرولینا ممکن است به کنترل قند خون کمک کند

مطالعات حیوانی نشان داده اند که اسپیرولینا می تواند سطح قند خون را به طور قابل توجهی پایین تر نشان دهد.
در برخی از موارد، اسپیرولینا از مواد دارویی مانند متفورمین برای دیابت، بهتر عمل کرده است.
همچنین شواهدی وجود دارد که اسپیرولینا می تواند در انسان موثر باشد.
در یک مطالعه از 25 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2، مصرف 2 گرم از اسپیرولینا سبب کاهش چشمگیر در میزان قند خون شده است.
و HbA1c، یک نشانگر برای سطوح بلند مدت قند خون، از 9٪ تا 8٪ است که به طور قابل توجهی کاهش یافته است. مطالعات تخمین می زنند که کاهش 1٪ در این نشانگر می تواند خطر مرگ مربوط به دیابت را 21 درصد کاهش دهد.

دیگر فواید اسپیرولینا

اسپیرولینا نیز ممکن است اثرات مفید دیگری مانند کمک به سم زدایی فلزات سنگین آرسنیک از بدن داشته است.

تداخل های احتمالی اسپیرولینا

اسپیرولینا ممکن است با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن تداخل نماید که عبارتند از:

آدالیموماب (Humira)
آزاتیوپرین (Imuran)
سیکلوسپورین (Neoral)
اتانرسپت (Enbrel)
اینفلیکسیماب (Remicade)
لفلونامید (Arava)
متوتروکسات
مایکوفنولات (CellCept)

توجه: در پایان اسپیرولینا فوق العاده سالم است.
منبع،رژيم سلامتي
Reply
#4
از کجا میشه خریدتش؟
داروخونه ها دارن؟
کسی قیمت داره؟
Reply
#5
بله داروخانه ها مارك هاي مختلف دارن
قيمت هم بستگي به تعداد و اينكه ساخت كجا باشن متفاوته كه توي نت هم بگردين پيدا ميكنين و هم انواع هم قيمت ها دستتون مياد
Reply
#6
Sayberiya, post: 87495, member: 6 Wrote:از کجا میشه خریدتش؟
داروخونه ها دارن؟
کسی قیمت داره؟
http://www.darukade.com/Products/DAK-590...-Spirulina
http://www.darukade.com/Products/DAK-3605/Spirulina
[SIZE=6][SIZE=5][SIZE=4]انسان ها نادان به دنیا می آیند نه احمق، آنها توسط آموزش و پرورش احمق می شوند



[/SIZE]

[/SIZE]
[/SIZE]

Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)