Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کلم بروکلی
#1
آشنایی با خواص کلم بروکلی




خواص مفید کلم بروکلی در کنار دسترسی راحت به آن در تمام فصول، این سبزی را در ردیف پرطرفدارترین سبزی‌ها قرار داده است.
کلم بروکلی دارای انواع مواد غذایی شامل: ویتامین C، ویتامین A (اغلب به عنوان بتاکاروتن)، اسید فولیک، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.


کلسیم، کاری فراتر از تقویت استخوان‌ها انجام می‌دهد و آن کنترل فشار خون است . این ماده معدنی حتی می‌تواند از بروز سرطان کولون نیز پیشگیری کند.


بتاکاروتن و ویتامین C از جمله آنتی‌اکسیدان‌های مهمی هستند که در کاهش احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مانند آب مروارید، بیماری‌های قلبی و سرطان‌های متعدد نقش بسزایی را ایفا می‌کنند.


فیبر موجود در بروکلی نیاز بدن به هر دو نوع فیبر محلول و غیرمحلول را تامین می‌کند.


بروکلی در مورد افرادی که به خوردن مواد لبنی چون شیر حساس هستند، ‌منبع خوبی برای تامین کلسیم است.


بروکلی با داشتن مقدار قابل توجهی ویتامین C ، به جذب آهن در بدن کمک شایانی می‌کند و از سرماخوردگی پیشگیری می‌کند.



مشخصات کلم بروکلی تازه :


هنگام خرید بروکلی باید به ساقه‌های ایستاده با رنگ سبز دقت شود و از خرید آن با رنگ زرد خودداری کنید . آن را به مدت3 روز در یخچال می‌توانید نگهداری کنید.


از کلم بروکلی می‌توان به صورت خام در سالاد استفاده کرد و در صورت تمایل آن را به صورت پخته (به مدت 12- 8 دقیقه آن را بجوشانید) همراه با آبلیمو در کنار خوراک گوشت، مرغ، ماهی و یا در سوپ استفاده کنید.


http://www.howstuffworks.com
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#2
کلم بروکلی را زیاد نپزید


همشهری
یک متخصص تغذیه در آمریکا تاکید کرد پختن زیاد کلم بروکلی تاثیر ضد سرطانی این سبزی مفید را از بین می‌برد اما در عوض پختن پودر این کلم به همراه جوانه‌های آن خاصیت ضد سرطانی آن را دو برابر می‌کند.
به گزارش خبرگزاری یونایتد‌پرس، دکتر جفری در بیانیه‌ای خاطرنشان ساخت: برای بهره مندی از خواص مفید این سبزی، وجود آنزیمی موسوم به «میروسیناز» ضروری است چون اگر این آنزیم وجود نداشته باشد سولفورافان که مهمترین ترکیب ضد سرطانی و ضد التهابی کلم بروکلی است شکل نخواهد گرفت.


بر همین اساس بخار پز کردن بروکلی به مدت دو تا چهار دقیقه بهترین روش برای حفظ این آنزیم و سایر ریز مغذی‌های این سبزی است. در واقع پختن زیاد موجب تخریب میروسیناز می‌شود.


این یافته در مجله تغذیه و سرطان منتشر شده است.
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#3
"کلم بروکلی" سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند


همشهری
یک کارشناس تغذیه گفت: کلم بروکلی نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، کمک به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
یوسف نقیایی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: کلم بروکلی در گروه سبزی‌جات قرار گرفته و مانند سایر سبزی‌جات به مصرف آن تاکید بسیار فراوان می‌شود. این نوع سبزی با توجه به ترکیبات ارزشمند آن فواید بی‌شماری برای سلامت انسان دارد.


وی افزود: هر 100 گرم از این نوع کلم، حاوی 43 کیلو کالری انرژی بوده که حاوی فیبر خوراکی نسبتا خوب و بالایی در حد 4 گرم است و به همین دلیل نقش بسیار مناسب و خوبی جهت پیشگیری از بروز سرطان‌های دستگاه گوارش، کاهش جذب قند در افراد دیابتی، کاهش کلسترول و چربی‌های اضافه خون در بیماران قلبی و عروقی دارد.


وی ادامه داد: آهن موجود در کلم بروکلی نسبت به سایر سبزی‌جات قابل توجه بوده به طوری که در 100 گرم کلم بروکلی حدود یک و نیم میلی‌گرم آهن وجود دارد که می‌تواند نقش خوبی در تامین افراد کم خون داشته باشد.


نقیایی خاطرنشان کرد: کلم بروکلی پتاسیم نسبتا بالایی به میزان 389 میلی‌گرم دارد و از آنجایی که پتاسیم برای بیماران قلبی و عروقی مناسب است، مصرف این نوع کلم برای این بیماران مفید است.


این کارشناس تغذیه اضافه کرد: همچنین ویتامین‌های بسیار ارزشمندی در کلم بروکلی یافت می‌شود که عبارتند از ویتامین a و پیش سازهای آن که نسبت به سایر سبزی‌جات مقادیر بالاتری در کلم بروکلی دیده می‌شود که نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، کمک به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.


وی افزود: حدود 300 میکروگرم ویتامین k در کلم بروکلی وجود دارد که می‌تواند نقش مناسبی در پیشگیری از خونریزی‌ها داشته باشد. همچنین ویتامین c آن نیز در بین سبزی‌جات حاوی مقادیر خوبی یعنی 85 میلی گرم است.


وی ادامه داد: همچنین 60 میلی گرم اسید فولیک در کلم بروکلی وجود دارد. وجود ویتامین‌های c و پیش‌سازهای ویتامین a بهترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی بوده که می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از بروز انواع سرطان‌ها داشته باشد.


نقیایی تصریح کرد: همچنین ماده‌ای به نام سولفورافان در کلم بروکلی به وفور یافت می‌شود که از تکثیر و پیشرفت سلولهای سرطانی جلوگیری می‌کند و به دلیل وجود این ماده، ترکیبات این سبزی را یکی از مواد غذایی بسیار موثر به عنوان ضد سرطان می‌شناسند.
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#4
بروکلی: برای تسکین دردهای آرتروز


اگر می‌خواهید بدانید بروکلی با چه مکانیزمی شما را از بیماری و دردهای آرتروز دور می‌کند باید بگوییم که به خاطر وجود سولفورفان است . این مولکول که حاوی گوگرد می‌باشد بعد از مصرف سبزی‌جات خانواده‌ی کلم‌ها در بدن آزاد می‌شود و بروکلی سرشار از آن است.
برای نخستین بار محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مولکول‌های موجود در بروکلی برای پیشگیری و درمان دردهای مربوط به بیماری آرتروز مفید است.


محققان دانشگاه East Anglia بریتانیا به این نتیجه رسیده‌اند که بروکلی برای مقابله با آرتروز مفید است. آرتروز یک بیماری مربوط به ساییدگی عضلات ناشی از پیری است.


در این پژوهش محققان مشاهده کردند موش‌هایی که رژیم غذایی سرشار از سولفورفان داشته‌اند کمتر از بقیه در معرض ساییدگی غضروفی قرار گرفته‌اند.


با بررسی بیشتر، محققان به این نتیجه رسیدند که این ماده قادر است مانع از ترشح آنزیمی‌ شود که با ایجاد التهاب باعث فرسودگی مفاصل می‌شود.


محققان معتقدند که نتایج این پژوهش بسیار امیدبخش است. به خاطر اینکه در حال حاضر روشی برای درمان قطعی آرتروز وجود ندارد. مواد غذایی می‌تواند یک روش مناسب برای پیشگیری از آرتروز و دردهای آن باشد.


البته محققان به این نتایج بسنده نکرده و در حال بررسی‌های بیشتری روی خواص بروکلی هستند. آن‌ها می‌خواهند ثابت کنند که بروکلی تاثیر مشابهی روی مفاصل انسان‌ها نیز دارد. ما توصیه می‌کنیم حالا که محققان در حال بررسی‌های بیشتری روی انسان‌ها نیز هستند شما از فرصت استفاده کرده و هر زمان که بروکلی داشتید از خواص آن نهایت استفاده را ببرید.


منبع: تبیان
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#5
اگر می‌خواهید سبزیجاتی كه خریداری می‌كنید، بیشترین فایده را برای بدن داشته باشند حتما در سبد خریدهای خود كلم بروكلی را فراموش نكنید. كلم بروكلی به دلیل آنتی‌اكسیدان‌ها و ویتامین‌های زیادی كه دارد می‌تواند به یكباره تمام ویتامین‌های مورد نیاز بدن شما را تامین كند.


بررسی‌ها نشان می‌دهند این سبزی با آنكه خواص بسیار بالایی دارد اما خانواده‌ها كمتر به آن توجه و در غذاهایشان استفاده می‌كنند، اما با دانستن خواص و فواید زیاد آن هرگز دیگر مصرف این سبزی را در غذاهای خود فراموش نخواهید كرد.


گفتنی است كلم بروكلی منبع خوب ویتامین C و فیبر است. این سبزی قادر است از تمام سرطان‌ها پیشگیری و پوست را بسیار سالم و شاداب كند. پزشكان توصیه می‌كنند مصرف این سبزی برای آقایان ضروری است زیرا از سرطان پروستات تا 80 درصد جلوگیری کرده و باعث مقاوم‌شدن بدن آقایان در مقابل بیماری‌ها نیز خواهد شد. این سبزی با فعال‌كننده‌های بیوشیمیایی كه در خود دارد می‌تواند بدن آقایان و خانم‌ها را در مقابل بسیاری از ویروس‌ها و باكتری‌ها نیز ایمن سازد.
منبع : yjc.ir
Reply
#6
کلم بروکلی، موثر در درمان افسردگی


یک کارشناس تغذیه معتقد است، مصرف کلم بروکلی برای پیشگیری و درمان افسردگی و پوکی استخوان مفید است.


مریم شیرمستی در گفت‌وگو با ایسنا، توضیح داد: کلم بروکلی از گروه کلم‌ها و سبزیجات است که از نظر محتوای کلسیم بسیار غنی است و مصرف آن برای افرادی که در سن بالای 50 سال هستند توصیه می‌شود.


این کارشناس تغذیه با اشاره به محتوای غنی پتاسیم موجود در کلم بروکلی، خاطرنشان کرد: پتاسیم کلم بروکلی نقش بسزایی در تنظیم فشار خون دارد.


شیرمستی با اشاره به رنگدانه‌های سبز موجود در کلم بروکلی، یادآور شد: منیزیم موجود در رنگدانه‌های سبز این سبزی برای پیشگیری و درمان افسردگی موثر است. همچنین فیبر بالای موجود در کلم بروکلی برای کاهش کلسترول، قند، تری گلیسرید و اسید اوریک مفید است.


به گفته این کارشناس تغذیه، مصرف کلم بروکلی خام می‌تواند برای تامین ویتامینc و بتاکاروتن پیش ساز ویتامین a در بدن مفید باشد زیرا به تقویت سیستم ایمنی، بهبود جای زخم و شادابی پوست کمک می‌کند.


شیرمستی با بیان این‌که کلم بروکلی برخلاف سایر کلم‌ها دارای طبع گرم است، تصریح کرد: برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند و می خواهند رژیم لاغری داشته باشند، مصرف کلم بروکلی پخته مفید است.


وی اظهار کرد: در درجه اول بهتر است کلم بروکلی را به صورت خام مصرف کرد، در غیر این صورت بهتر است آن را به صورت بخارپز و با آب کم پخت و از سرخ کردن آن خودداری کرد.
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#7
بروکلی برای مقابله با سرطان روده




خانواده‌ی کلم‌ها و سبزیجات درهم‌پیچیده خطر سرطان کولون را کاهش می‌دهند و در این بین بروکلی بدن انسان را در برابر سرطان کولورکتال مقاوم می‌سازد.
نتایج بررسی‌های محققان استرالیایی که در Nutrition and Cancer به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که بروکلی از ابتلا به سرطان کولورکتال پیشگیری می‌کند. به خاطر اینکه این کلم مانند کلم‌های دیگر حاوی ترکیبات مغذی مانند کاروتنوئیدها، ویتامین C، فیبرها و فلاوونوئیدها می‌باشد.


فرق کلم بروکلی با دیگر اعضای خانواده‌ی خود این است که علاوه بر این ترکیبات مغذی حاوی مولکول‌های دیگری به نام «گلوکوزینولات» glucosinolate می‌باشد که می‌تواند باعث تولید مولکول‌های مغذی دیگر شود که مانند محافظ عمل می‌کند. یعنی مانع از تولید آنزیم‌هایی می‌شوند که سلول‌های سرطان‌زا را فعال می‌کنند و جلوی تولید این سلول‌ها را می‌گیرند.


به عقیده‌ی محققان نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف سبزیجات درهم پیچیده و کلم‌ها تاثیر زیادی در کاهش خطر سرطان کولون دارد. در واقع مصرف این سبزیجات خطر ابتلا به این سرطان را به میزان 16 درصد کاهش می‌دهد.


بررسی‌های دقیق‌تر در مورد بروکلی نیز نشان می‌دهد که مصرف این کلم سدی در برابر ابتلا به سرطان کولورکتال می‌سازد. در واقع افرادی که بروکلی بیشتری می‌خورند به میزان 20 درصد کمتر در معرض این سرطان قرار می‌گیرند.


واقعیت این است که خوردن بروکلی یعنی یک تیر و چند نشان. پس بروکلی بخورید تا هم سیستم ایمنی بدنتان قوی شود، هم پوستتان زیباتر شود و هم اینکه روده‌هایتان در سلامت کامل بمانند.


منبع: lanutrition
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#8
بروکلی؛ یک سم‌زدای واقعی

نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند که مصرف روزانه‌ی یک نوشیدنی تهیه شده از بروکلی باعث دفع دو ماده‌ی شیمیایی مضر از بدن می‌شود.
در مورد خواص بروکلی زیاد صحبت کرده‌ایم. اخیراً نتایج یک پژوهش آمریکایی که در مجله‌ی Cancer Prevention Research به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که نوشیدن روزانه یک نوشیدنی تهیه شده از بروکلی باعث دفع آکرولئین و بنزن می‌شود. این دو ترکیب شیمیایی مضر در محیط زیست به وفور یافت می‌شود.

آکرولئین در گازهای خروجی از اگزوز ماشین‌ها، دود سیگار و روغن‌هایی که در دمای بالا حرارت داده می‌شوند وجود دارد. این ترکیب شیمیایی برای پوست و مخاط مضر است و می‌تواند سلامت ریه‌ها را نیز به خطر بیندازد. بنزن نیز هیدروکربنی است که به عنوان یک ترکیب سرطان‌زا معروف است.

محققان دانشگاه جان هاپکینز تأثیر بروکلی را روی نزدیک به 300 چینی ساکن یکی از آلوده‌ترین مناطق چین مورد بررسی قرار دادند.

برخی از این افراد به مدت 12 هفته یک نوشیدنی با پایه‌ی بروکلی غنی‌شده با گلوکورافانین و سولفورفان مصرف کردند. این دو ترکیب در سبزیجات وجود داشته و خواص ضدسرطانی دارند.

گروه دیگر روزانه یک نوشیدنی دیگر مصرف کردند. محققان هر هفته ادرار شرکت‌کننده‌های هر دو گروه را مورد بررسی قرار دادند.

محققان بعد از بررسی‌های انجام شده مشاهده کردند گروهی که نوشیدنی حاوی بروکلی مصرف کرده بودند به میزان 61 درصد بنزن و 23 درصد آکرولئین بیشتری نسبت به گروه دیگر از طریق ادرار خود دفع کرده‌اند.

محققان به این نتیجه رسیدند که این نوشیدنی به طور موثری با اثرات منفی آلاینده‌های موجود در هوا مقابله می‌کند. البته قابل‌ذکر است میزان گلوکورافانین و سولفورفانی که به این نوشیدنی اضافه شده بود بیشتر از میزانی است که به طور طبیعی می‌توان از یک نوشیدنی با پایه‌ی بروکلی انتظار داشت.

محققان همچنان مشغول انجام بررسی‌های تکمیلی هستند اما آنچه مشخص است بروکلی می‌تواند بدن را از شر سمومی که روزانه به دلیل استنشاق هوای آلوده وارد بدن می‌شود خلاص کند.

منبع: medisite
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#9
بروکلی رو میشه فریز کرد یا نه ؟
اگه آره پخته یا خام فریز بشه؟
چون بروکی اینجا جزو سبزی هایی هست که گاهی هست و گاهی نیست!

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
Reply
#10
من تا حالا فریز نکردم چون هر وقت خریدم 3-4 روزه خوردمش :دی عمر مفیدش خیلی کوتاه و سریع رنگش عوض میشه ...

فکر نکنم بشه فریز کرد ...خام فریز کنی بیاری بیرون اون تازگی نداره پخته هم فریز کنی ( نمیشه زیاد پختش ) طعمش فکر کنم عوض بشه

بروکلی خیلی سوسول
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#11
ESI, post: 53662, member: 594 Wrote:بروکلی رو میشه فریز کرد یا نه ؟
اگه آره پخته یا خام فریز بشه؟
چون بروکی اینجا جزو سبزی هایی هست که گاهی هست و گاهی نیست!

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk

یه جا خوندم فریز هم میشه کرد .کلم بروکلی ریزش میکنی و تو اب جوش 5دقیقه ایی با نمک میجوشونی ... 2ماهی میشه تو فریز نگهداشت

من جدیدا تازه هم میخرم روش بالا انجام میدم و تو ظرف درپوش دار نگهداری میکنم (خوبیش اینه وقتی پخته شد زرد نمیشه .تغییر رنگ هم نمیده ) برای اینکه زودتر کلم بروکلی بخورم خود به خود مصرف سالادم زیاد شده :دی ...
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#12
[Image: 10378545_917262918285189_8927886619963387416_n.jpg]
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)