Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جو دوسر
#1
جو دو سر؛یولاف[B] (oat)[B]
[/B][/B]
[Image: 84xcv76pjcm9d9c42v00.jpg]
جو دو سر گیاهی است علفی به ارتفاع تا یک متر یا بیشتر، دارای میوه‌های شبیه به جو و منتهی به دو نوک باریک.برگ‌های این گیاه باریک، بلند و نوک تیز است. ساقه‌ی آن نسبتاً نازک و قسمت مورد استفاده‌ی گیاه، دانه‌ی آن است. جو دو سر از خانواده گندمیان است و دارای گل‌های بسیار ریز و نامشخص بوده و این گل‌ها در دستجاتی که اصطلاحاً سنبله نامیده می‌شوند قرار گرفته‌اند. هر سنبله توسط دو برگچه کوچک که پوش یا گلوم نامیده می‌شوند احاطه شده است و گلوم ها دارای زواید دراز نخی شکل می‌باشند که ریشک نامیده می‌شود.
[Image: i1xm5g8v7i4561qwiffa.jpg]


[Image: 4m1snpkt4o87y39qw7i.jpg]
تاریخچه
:
جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برای انسان برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی می‌باشد. قسمت اعظم جو ذخیره شده، به مصرف خوراک دام می‌رسد؛ ولی توجهات اخیر به فیبر موجود در جو دو سر، کاربرد انسانی آن را نیز افزایش داده است. عصاره‌ی جو دو سر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکین دهنده جلدی به کار می‌رود. از یک صد سال قبل از میلاد جو دو سر بیش‌تر در نواحی شمالی کشت می‌شده است.

[Image: 86c9jb2uceeygij9aow.jpg]

منبع جغرافیایی
:
جو دو سر از علف‌های خود رو است ولی به علت سازگاری با انواع آب و هواها در نقاط مختلفی از دنیا کشت می‌گردد. این گیاه در بیشتر نقاط کشور رویش دارد و آن را می‌توان در آذربایجان، لرستان، فارس، اراک و حتی خوزستان مشاهده نمود.
[Image: n7khsuhsvwjfbi43f1o.jpg]
[Image: 9c7bkw9r4ewubqaigj3g.jpg]
ترکیبات مهم
:
در کاه گیاه خشک شده حدود دو درصد سیلیس وجود دارد که این میزان در خاکستر آن به 70- 55 درصد می‌رسد. فلزات با ارزش دانه در مقایسه با بقولات دیگر بیش‌تر است. برای مثال آهنبه میزان حدود 39 میلی گرم، منگنز 5/8 میلی گرم و روی 2/19 میلی گرم در هر کیلو دانه‌ی خشک آن موجود می‌باشد.ترکیبات دیگر آن شامل مقادیر زیادی فلاوونوئید، کاروتنوئید و مشتقات کلروفیل است. خاصیت قوی قارچ کش آن در بیرون از بدن مربوط به ترکیبات تری ترپنوئیدهای آن از جمله آونوکرزید برگ‌ها است.
[Image: 79q2qki9ebxcvrkoimp.jpg]
اثرات مهم
:
* جو دو سر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً بچه‌ها است.* هم چنین به خاطر داشتن گلوتن خاص، دارای اثراتی ویژه جهت پوست‌های خشک و خارش داراست.* محصولات حمام از جمله محلول‌های کلوییدی، صابون، ژل و پودرهای حاوی عصاره‌ی جو دو سر در بازار عرضه شده‌اند.* از عصاره نوعی جو دو سر در طب سنتی آیورودا جهت ترک اعتیاد تریاک استفاده می‌شده است.* یک گزارش علمی نشان می‌دهد که جو دو سر ممکن است میل به سیگار را کاهش دهد. یک تحقیق که بر روی 26 نفر سیگاری انجام شد، نشان داد که پس از مصرف 4 هفته از عصاره هیدرو الکلی جو دو سر، تعداد سیگار روزانه‌ی آن‌ها از 20 سیگار در روز به 6 عدد کاهش یافت. کاهش سیگار افراد مذکور حداقل تا دو ماه ادامه یافت و این در حالی بود که گروه کنترل که از دارونما استفاده می‌کردند روزانه 17 سیگار میکشیدند.چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است* از خواص مهم دیگر جو دو سر، اثر کاهش چربی خونآن است با توجه به این که فیبرهای محلول در آب، کاهش کلسترولبیشتری نسبت به نوع نامحلول ایجاد می‌کنند و در جو دو سر میزان فیبر محلول نسبتاً بالا است، لذا اثر مذکور در آن چشم گیر است. به احتمال زیاد فیبرهای محلولبا کلسترول و اسیدهای صفراوی روده باند شده، در نتیجه از جذب آن جلوگیری به عمل می‌آید. هم چنین این مواد ممکن است در جلوگیری از سنتز کلسترول نقش داشته باشند. از میزان 1/4 گرم فیبر موجود در جو دو سر، 9/1 گرم آن محلول و 2/2 گرم آن فیبر نامحلول هستند.یک تحقیق نشان داد که مصرف روزانه‌ی 100 گرم جو دو سر خشک به مدت سه هفته باعث کاهش 23درصد کلسترول تام، 23 درصد کلسترول LDL، 21 درصد تری گلیسیرید، و 20درصد کلسترول HDL شده است.* از اثرات دیگر جو دو سر که در مطالعات اخیر اثبات گردیده است، اثر کاهش اسید اوریک آن است.* چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است.


طریقه و مقدار مصرف
:
دانه‌های جو دو سر را با آسیاب خرد نموده، یک لیوان آب جوش را به سه گرم از آن اضافه می‌کنیم و 20 دقیقه صبر می‌کنیم تا محلول دم بکشد.پس از آن محلول را صاف کرده و بدون قند و یا با شیرینی کم مصرف می‌کنیم. این عمل می‌تواند چندین بار در روز تکرار شود.

فراورده‌های گیاهی
:
در اکثر موارد گیاه آن به صورت چای به عنوان آرام بخش مصرف می‌شود. هم چنین محصولاتی به صورت قرص یا دراژه از آن در دنیا موجود است که به عنوان آرام بخش عرضه شده‌اند. افزون بر این‌ها، محصولاتی جهت مشکلات پوست، یبوست و کاهش چربی از آن در دنیا عرضه شده است.

مهم‌ترین اثرات گزارش شده جو دو سر
:
ضد افسردگی، ضد التهاب، ضد پروستاگلاندین، ضد ویروس، مقوی قلب، هضم کننده، ادرار آور، ملین، قارچ کش، محافظ کبد، کاهنده‌ی کلسترول خون، کاهنده‌ی اسید اوریک خون، محرک ایمنی بدن، مسکن و محافظ استخوان.

اثرات دارویی و طرز استعمال
:
1. درمان ضعف عمومی :جوشانده دانه‌های بدون سبوس یولاف در شیر که به آن یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد داروی بسیار مناسبی برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماری‌ها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن می‌باشد.2.درمان یبوست و بواسیر :جوشانده آرد و دانه‌های جو دو سر که صبح ناشتا به مقدار 2 تا 3 فنجان به مدت 2 تا 3 روز مصرف می‌شود اثر ملین داشته، یبوست را از بین می‌برد و از طرف دیگر بواسیر را نیز درمان می‌نماید.3.درمان سنگ کلیه :جوشانده 20 گرم دانه جو دو سر سبوس دار اثر مدر داشته و در درمان سنگ کلیه، انواع ناراحتی‌های کلیه، عدم دفع ادرار، آب آوردن انساج و ... به کار می‌رود.4. التیام زخمی :برای التیام زخم‌های کهنه و شدید می‌توان از خمیر آرد جو دو سر مخلوط با مخمر آب جو استفاده نمود.یک گزارش علمی نشان می‌دهد که جو دو سر ممکن است میل به سیگار را کاهش دهد. یک تحقیق که بر روی 26 نفر سیگاری انجام شد، نشان داد که پس از مصرف 4 هفته از عصاره هیدرو الکلی جو دو سر، تعداد سیگار روزانه‌ی آن‌ها از 20 سیگار در روز به 6 عدد کاهش یافت

جو دو سر در طب سنتی
:
جو دو سر از نظر طب قدیم معتدل یعنی نه سرد است و نه گرم. البته عده‌ای عقیده دارند که این گیاه کمی خشک است.1.جو دو سر طبق تحقیقاتی که جدیداً انجام گرفته در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.2.مقوی اعصاب است.3.ضد عفونی کننده بدن می‌باشد.4.تقویت کننده بدن می‌باشد.5.ادرار آور و ملین است و یبوست را برطرف می‌کند.6.مقوی قلب و خون است.7.تسکین دهنده درد است.8.جوشانده جو دو سر در برطرف کردن بیماری‌های پوستی و اخلاط خونی نیز مؤثر است.9. برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد.10. اگزمارا درمان می‌کند.11. و بالاخره این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مدام این گیاه از سرطان جلوگیری می‌کند.

یک تحقیق نشان داد که مصرف روزانه‌ی 100 گرم جو دو سر خشک به مدت سه هفته باعث کاهش 23درصد کلسترول تام، 23 درصد کلسترول[B] LDL[B]، [B]21 [B]درصد تری گلیسیرید، و 20درصد کلسترول[B] HDL [B]شده است[/B][/B][/B][/B][/B][/B]
مضرات :مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.

Reply
#2
[h=1][URL="http://www.oabab.net/fa/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C/news/104/%D8%B3%D8%A8%D9%88%D8%B3-%D8%AC%D9%88-%D8%AF%D9%88-%D8%B3%D8%B1-%D9%88-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A2%D9%86"]سبوس جو دو سر و خواص آن[/URL][/h]سبوس جو دو سر، خوراک اسرار آمیز


سبوس جو دو سر پوسته خارجی دانه جو دو سر است. نقش اصلی سبوس ، محافظت از دانه غله از طریق تامین فیبر و مواد مغذی برای گیاه در حال رشد است تا زمانی که رشد کرده و جوانه بزند و قادر به کسب مواد غذایی مورد نیاز خود باشد. سبوس جو دو سر منبع غنی از فیبر خوراکی ، پروتئین ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، روی ، مس ، منگنز ، سلنیوم ، ویتامین E ، K ، B1 ، B2 ، B6 ، ریبوفلاوین و فولات می باشد.

پروتئین موجود در جو دو سر برای تامین آمینواسیدهای مورد نیاز بدن برای ساخت خون و ماهیچه ها، التیام زخم ها و عملکرد درست سیستم ایمنی بدن ضروری است.

کلسیم برای استحکام استخوان ها و دندان ها ضروری است. محققان بر این باورند که مصرف کلسیم ممکن است موجب کاهش فشار خون بالا ، کاهش وزن ، جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده گردد.

آهن برای تولید هموگلوبین و سلول های قرمز خون ، انتقال اکسیژن ، عملکرد ماهیچه ها و مغز و جلوگیری از بروز کم خونی ضروری می باشد.

گروه ویتامین های B برای کاهش استرس ، درمان افسردگی ، کمک به حافظه ، تسکین دردهای دوران قاعدگی و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی سودمند هستند.

مس برای عملکرد درست مغز ، درمان آرتروز ، رفع کمبود هموگلوبین و جلوگیری از بیماری های قلبی سودمند است.

منیزیم برای کاهش فشار خون بالا ، جلوگیری از حمله قلبی ، سلامت استخوان ها ، درمان دیابت و آسم ضروری است.

منگنز برای رفع خستگی ، درمان التهاب و بیماری صرع مفید است.

فسفر برای سلامت استخوان ها و دندان ها ، درمان ناتوانی جنسی و عملکرد درست مغز ضروری است.

پتاسیم برای تنظیم فشار خون ، درمان اختلالات ماهیچه ای ، درمان دیابت ، درمان اختلالات کلیوی و درمان آرتروز مفید است.

روی برای مراقبت از پوست و مو ، التیام زخم ها ، کاهش وزن ، درمان شب کوری و درمان اختلالات پروستات مفید است.

میزان بالای فیبر موجود در سبوس جو دو سر بسیار سودمند بوده و مصرف مداوم آن سطح کلسترول بدن را کاهش داده و از بروز انواع سرطان ها جلوگیری می نماید. با افزودن سبوس جو دو سر به رژیم غذایی خود از مبتلا شدن به بیماریهای خطرناکی نظیر انواع سرطان ها ، کلسترول ، بیماریهای قلبی و غیره در امان خواهید بود. مزیت اصلی سبوس جو دو سر، درمان انواع ناراحتی های دستگاه گوارش است . از آنجا که سبوس جو دو سر سرشار از فیبر محلول است بنابراین باعث ایجاد نرمی در روده شده و کمک می کند تا حرکت مواد در آن به راحتی صورت پذیرد و باعث خروج سموم از سیستم گوارشی نیز می گردد. سبوس جو دو سر سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است و در پیشگیری و بهبود ورم مفاصل کمک می کند. فیبر موجود در سبوس جو دو سر می تواند با افزایش حجم مدفوع از مبتلا شدن به یبوست جلوگیری کند. از آنجا که سبوس جو دو سر غنی از آنتی اکسیدان ها است، به شما کمک می کند تا پوستی لطیف و شفاف داشته باشید و ظاهری جوان به چهره شما می بخشد. ماسک های صورت تهیه شده از سبوس جو دو سر نیز خواص پاک کنندگی بالایی داشته و موجب شادابی و جوانی پوست می گردند.

نیمی از فیبر موجود در سبوس جو دو سر فیبر حلال است که موجب کاهش کلسترول می گردد. فیبر حلال نوعی فیبر نرم است که هنگام عبور از سیستم گوارشی ، با جذب آب ، نوعی ژل تشکیل می دهد. فیبر حلال سرعت هضم غذا را کاهش داده و موجب می گردد فرد احساس سیری کند. این امر موجب کاهش وزن می گردد. کاهش سرعت هضم غذا تاثیر مثبتی بر روی سطح قند خون و حساسیت به انسولین داشته و موجب کنترل دیابت می گردد. بتا گلوکان نوعی ترکیب فیبر حلال است که موجب کاهش سطح کلسترول بد خون شده و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند. میزان فیبر حلال در جو دو سر و سبوس جو دو سر ، بیشتر از گندم و جو است.

برخلاف گندم و جو ، جو دو سر و سبوس جو دو سر فاقد گلوتن هستند و به همین دلیل برای افرادی که به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند بسیار سودمند اند و می توانند جایگزین خوبی برای گندم و مشتقات آن باشند. گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم و جو یافت می شود که در انواع مختلف نان نیز موجود است. برخی از افراد به خصوص دارندگان گروه خون O و B قادر به هضم گلوتن نیستند. گلوتن موجب ایجاد التهاب در روده کوچک افراد حساس به گلوتن می گردد. خوردن غذاهای حاوی گلوتن می تواند باعث نفخ، ایجاد گاز، سوء هاضمه، سوزش سر دل، یبوست، اسهال، استفراغ، اسپاسم، بروز خون در مدفوع، کاهش وزن، اختلال در رشد، کم خونی فقر آهن و هموروئید شود.

برای آگاهی بیشتر از غذاهای که حاوی گلوتن هستند ، بر روی لینک زیر کلیک کنید :


[URL="http://www.oabab.net/fa/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/news/69/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D9%84%DB%8C%D8%A7%DA%A9-"]غذاهایی که حاوی گلوتن می‏باشند و باید از آنها پرهیز کرد. [/URL]



سبوس جو دو سر چیست؟ ازکجا آمده است؟ و چه فرقی با دیگر غلات دارد؟


در اینجا نموداری ازگیاه سبوس جو دو سر و بخشهای مختلف دانه این گیاه ارائه گشته است.
[Image: 0nndo46i0l7nmx25l3qr.gif]

نوک، ریشک Apex
سبوس Bran
گیاهک،جوانه Germ
پوسته،قشر Hull
پوسته داخلی هاگ Endosperm

سبوس، لایه سخت بیرونی این دانه است که شامل ترکیبی از پوسته ،هسته و جوانه گیاه که بخش جدایی ناپذیر این غله است می باشد.


سبوس جو دو سر پوسته خارجی دانه می باشد. که شامل فیبر زیاد و مواد معدنی مفید برای بدن است.
هنگام بو جاری و آرد سازی سبوس از خود غله جدا شده و جداگانه به بازار عرضه می شود. افرادی که می خواهند کمبود فیبر بدنشان را جبران کنند می توانند از این محصول استفاده کنند.


گاهی نیز سبوس بر روی غله باقی می ماند و به صورت یک غله کامل به بازار عرضه می شود که این محصول نیز منبع غنی از فیبر و مواد معدنی مفید می باشد.


*سه بخش اصلی در دانه های غلات وجود دارد .
1.سبوس 2.گیاهک 3.پوسته داخلی هاگ


سبوس و گیاهک : گیاهک قسمت کوچک و غنی از مواد معدنی و مغذی است که همراه پوسته بیرونی (سبوس) که غنی از فیبر می باشد استخراج می شود.


پوسته داخلی هاگ : پوسته که بخش عمده ای از دانه غلات را تشکیل می دهد و عموماً برای تولید آرد سفید و محصولاتی شبیه آن از این بخش استفاده می شود.


نقش اصلی سبوس محافظت از دانه غله از طریق تآمین فیبر و مواد مغذی برای گیاه در حال رشد است تا زمانی که، رشد کرده و جوانه بزند و قادر به کسب مواد غذایی مورد نیاز خود باشد.


در زیر جدولی از ارزش غذایی سبوس جو دو سر در هر 100 گرم ارائه شده است .
[TABLE]
[TR]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]سبوس گندم
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]سبوس جو دو سر
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]پرک جو دو سر
[/TD]
[TD="bgcolor: #B2A1C7"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]248 Kcal / 1038 KJ
[/TD]
[TD]359 Kcal / 1503 KJ
[/TD]
[TD]380 Kcal / 1610 KJ
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]انرژی
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]47.8 g
[/TD]
[TD]66.22 g
[/TD]
[TD]67 g
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]کربوهیدرات
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.68 g
[/TD]
[TD]1.45 g
[/TD]
[TD]1 g
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]قند
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4 g
[/TD]
[TD]15.4 g
[/TD]
[TD]10 g
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]فیبر
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.4 g
[/TD]
[TD]7. 3 g
[/TD]
[TD]6 g
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]چربی
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.8 g
[/TD]
[TD]17.3 g
[/TD]
[TD]16 g
[/TD]
[TD="bgcolor: #CCC0D9"]پروتئین
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]


سبوس جو دوسر باید در محلی خشک و خنک نگه داشته شود و در معرض رطوبت نباشد.

راه های بسیاری برای مصرف سبوس جو دو سر وجود دارد. با استفاده از دستورات آشپزی موجود در این سایت شما می توانید، غذا ها،شیرینی جات،صبحانه و انواع خوراکهای لذیذی را برای خود و اعضای خانواده خود تهیه نمایید.

یکی از کاربردهای عمده سبوس جو دو سر مصرف آن به عنوان ماده افزودنی در اکثر کیک ها و شیرینی جات مثل مافینها است.

همچنین از سبوس جو دو سر به عنوان ماده افزودنی در بسیاری از کورنفلکس های صبحانه استفاده می شود یا می توان آن را به عنوان یک صبحانه کامل به همراه شیر و یا بدون شیر استفاده کرد.
در پخت بسیاری از نانها، کلوچه ها، پن کیک ها و بیسکویت ها نیز برای افزایش میزان فیبر در آنها از سبوس جو دو سر استفاده می شود.

بسیاری از سازمانهای سلامتی پزشکی، برای درمان بسیاری از بیماران سبوس جو دو سر را در برنامه رژیم غذایی خود گنجانده اند.

فیبر زیاد موجود در سبوس جو دو سر بسیار سودمند است،تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم سبوس جو دو سر، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و از ابتلا به انواع سرطان ها، یبوست، بیماریهای قلبی و دیگر بیماریها جلوگیری می کند.

پس با افزودن سبوس جو دو سر به رژیم غذایی خود از مبتلا شدن به بیماریهای خطرناکی نظیر انواع سرطان ها، کلسترول،بیماریهای قلبی و غیره در امان باشید.

سبوس جو دوسر خواص زیادی دارد. این ماده‌ی غذایی به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند . در این مطلب شما را با گلچینی از خواص این ماده‌ی غذایی اسرار آمیز آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید .
فواید مصرف سبوس جو دو سر

سبوس جو دو سر ، از معروف ترین مواد رژیم غذایی است.

سبوس جو دو سر، غله ای سالم و مغذی است که توجه بسیاری از مردم و متخصصان سلامت را به خود جلب کرده است . سبوس، لایه بیرونی غله است که معمولا در طول فرآیند بو جاری و آرد سازی از غله جدا شده و جداگانه به بازار عرضه می شود.

سبوس حاوی مقدار زیادی فیبر و ویتامین های ضروری و مواد مغذی است که برای سلامتی بسیار مفید است. همچنین لازم است بدانید که سبوس جو دو سر حاوی بیش از صد ها آنتی اکسیدان است که به پوست شما طراوت می بخشد و باعث می شود احساس جوانی کنید و روند پیری را به تاخیر می اندازد.




Reply
#3
[URL="http://www.oabab.net/fa/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C/news/113/%D8%AC%D9%88-%D8%AF%D9%88-%D8%B3%D8%B1---%D9%88%D8%B1%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86"]جو دو سر و ورزشکاران[/URL]

فواید خوردن جو دو سر بر عملکرد ورزشی [Image: qbp6b6i4xrgcqjmhwbvp.jpg]ورزشکاران به طور منظم فعالیت های فیزیکی شدیدی را انجام می دهند و به همین دلیل ، نیاز به مقدار زیادی انرژی و مواد مغذی دارند. ورزش کلیدی برای یک زندگی سالم است، اما خوردن مواد غذایی ناسالم و یا اصلاً نخوردن ، می تواند منجر به بروز نتایج نامطلوب شود. خوردن غذاهای مناسب در مقادیر مناسب اثرات ورزش کردن را افزایش داده و به ورزشکاران انرژی کافی برای پیشرفت در رشته های ورزشی مورد نظرشان را می دهد.


جو دو سر ماده غذایی بسیار مغذی ای برای ورزشکاران است. جو دو سر غله ای است که برای قلب مفید بوده و منبع خوبی از کربوهیدرات ها، فیبر محلول، پروتئین ، ویتامین Bو E ، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها ، کلسیم، منگنز، منیزیم، آهن، روی، اسید فولیک، سلنیوم، فسفر، پتاسیم و سدیم است. جو دو سر قادر به از بین بردن کلسترول بد و حفظ سطح کلسترول خوب در بدن بوده و به کاهش وزن و کنترل آن کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که خوردن جو دوسر پرک برای صبحانه ، سطح قند خون را کنترل کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
[Image: 54e55cyem9wspa5bjgwp.jpg]
ترکیب اصلی جو دو سر ، کربوهیدرات است. ترشح آهسته انرژی موجود در جو دو سر ، به دلیل کربوهیدرات های پیچیده آن ، به تثبیت سطح قند خون کمک می کند، بنابراین خوردن جو دو سر برای صبحانه بر میزان سطح قند خون تاثیر زیادی دارد. جو دوسر چربی های ناخواسته کلسترول خون را از بین برده و مقادیر زیادی از کربوهیدرات ها را فراهم می کند. کربوهیدرات منبع اصلی تولید انرژی برای ورزشکاران است. جو دو سر ذخایر انرژی بلند مدتی را فراهم می سازد که منجر به افزایش سطح عملکرد ورزشکاران می شود.

جو دو سر انرژی ورزشکاران را در هنگام تمرین به مدت طولانی تری حفظ کرده و از طریق کاهش جذب گلوکز به جریان خون ، اشتها را محدود می کند. مطالعات علمی نشان داده است که جو دو سر سوخت و ساز بدن را به طور مطلوبی تغییر داده و مصرف آن ، 45 دقیقه تا 1 ساعت قبل از انجام ورزش های شدید ، کارایی بدن را افزایش می دهد.
[Image: 5l0n6nwvh91xmav8bmvu.jpg]

جو دو سر استقامت بیشتری را در ورزشکاران القا می کند. بر طبق نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده در استرالیا، آن دسته از ورزشکارانی که به مدت 3 هفته جو دو سر مصرف کرده بودند ، چهار درصد استقامت بیشتری در مقایسه با دیگر ورزشکاران داشتند. خوردن جو دو سر به عملکرد ماهیچه کمک می کند. محققان خوردن جو دو سر در آخرین روزهای مانده به مسابقات ورزشی را برای افزایش استقامت و عملکرد بدن توصیه می کنند.

جو دو سر حاوی مقادیر زیادی فیبر است که یک نوع آن فیبر محلول است که کلسترول را احاطه کرده و قبل از جذب آن در گردش خون ، آن را دور می کند. در نهایت این امر منجر به کاهش LDL یا همان کلسترول بد خون می شود. از طرف دیگر ،فیبر نامحلول در سیستم گوارش مانند جارو عمل کرده و مواد زائد را می زداید. فیبر نامحلول ، عبور مواد غذایی را در مسیر گوارش سرعت بخشیده و به کاهش یبوست کمک می کند.
[Image: xw91i13utkyw8l6wnl38.jpg]

نوع دیگری از فیبر موجود در جو دو سر، بتا گلوکان است که کلسترول را کاهش داده و به همراه سیستم واکنش ایمنی بدن ، به مبارزه با عفونت های باکتریایی کمک می کند.
[Image: kpt3cucy23daimusz4j.gif]

مطالعات علمی نشان داده است که مصرف جو دو سر یک تا سه ساعت قبل از انجام ورزش استقامتی طولانی مدت (بیش از دو ساعت با شدت متوسط) ، عملکرد ورزشکاران را افزایش می دهد. سوپ و یا صبحانه جو دو سر تهیه شده با آب و بدون مواد شیرین کننده همچون قند و شکر ، موجب می شود دونده ها سریع تر و به مدت طولانی تری بدوند. جو دو سر باعث می شود بدن برای تامین سوخت ماهیچه ها با سرعت بیشتری چربی سوزی کند ، این امر اجازه می دهد تا گلیکوژن ذخیره شده در کبد و ماهیچه ها برای استفاده های بعدی حفظ و نگهداری شود.

[Image: q3fvlq3hlxt56g40yzf.jpg]

سبوس جو دوسر نیز، صبحانه ای خوشمزه و آسان است که بدن شما را پس از یک خواب خوب شارژ کرده و انرژی مورد نیازتان را تامین میسازد.
سبوس جو دوسر را با آب یا شیر مخلوط کرده و مقداری آجیل و یا میوه خشک یا تازه را به آن اضافه کنید. این مخلوط را پخته و میل کنید تا از فواید آن بهره مند شوید.
[Image: c85vn9wdp5d6zx0gdzbn.jpg]

منابع: گرد آوری از سایت های
[URL="http://www.oabab.net/"]http://www.oabab.net[/URL] و مریم مرادیان نیری کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو [URL="http://fdo.mui.ac.ir/"]http://fdo.mui.ac.ir[/URL] و
[URL="http://fa.wikipedia.org/"]http://fa.wikipedia.org[/URL] و
Reply
#4
در جستجوی جو دو سر چیزا باحالی دارم کشف میکنم !!!


[Image: 137572760620900r7577_image.jpg][Image: 13757275971729m6571_image.jpg]
Reply
#5
اون اولی که اصلا شبیه جو دوسرایی که تا حالا دیدم نیست اینو میشه خورد؟
Reply
#6
اولی چرا اینجوری؟ جودوسر نیست که...!!! این میدن مرغها بخورند :دی جدی شبیه اونهاست
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#7
اونایی که شما دیدین پرک شده هست این جوی دو سر کامل هست
میشه خورد که میشه گذاشت خیس بخوره جوونه بزنه یا میشه عین گندم پخت که فکر نکنم جالب شه یا میشه سوپ درست کرد
Reply
#8
چرا همه تون تعجب کردید اصلش اینه ! له میکنن ( پرک شده ) تحویل ماها میدن .
Reply
#9
بجز سوپ روش های دیگه پختشو بزارید لدفا
Reply
#10
این الان اماده نیست ..این بندازی تو سوپ نمیشه خورد!؟...برنج همینجوری ولی میبرن کارخونه تبدیل میشه به برنج ...خلاصه یه روندی داره تا دونه از خوشه جدا کنند (تبدیل شلتوک به برنج) و... گندم هم مراحل داری... تا اماده نشه مصرف انسانی نداره...میشه مصرف دام
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply
#11
مصطفی داداش اینایی که امیر عکس گذاشته پوست کنده هستا
برن سوپری ها دو نوع دارن گندو و جو پوست کنده و گندم و جو پرک این پوست کنده هست راحت توی سوپ میپزه
Reply
#12
بدرد سبزه شب عید میخوره تا خوردن :دی

سایت به اون بزرگی زده اما کار نمیکنه...در بهداشتی بودنش ادم شک میکنه ...
مرا به هيچ بدادى و من هنوز برآنم
كه از وجود تو مويى به عالمى نفروشم
http://www.atizo.se/shop/
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)